Wat is het verschil tussen een aanbouw en een veranda?

MAANDAG 01 APRIL 2019
Het verschil tussen een aanbouw en een veranda is niet héél groot. In beide gevallen kan je je huis uitbreiden, hoe jij dat graag wilt. Alleen is het maken van de keuze niet altijd een makkelijke klus. Welke van de twee past nu het beste bij jou en je woning?

Een aanbouw of een veranda, wat is nu het grootste verschil?

Een aanbouw is een compleet nieuw stuk aan je huis, waarmee aannemers, dakwerkers, metsers, ramenplaatsers je gaan helpen. Nu ja, een veranda is ook een compleet nieuw stuk. Alleen zorgt de aanbouw ervoor dat je dezelfde stijl doortrekt naar dat “extra” stukje aanbouw.

Je woonoppervlakte bij een aanbouw ook wordt meteen ook groter, waardoor je je kadastraal inkomen opnieuw moet laten berekenen.

Een veranda daarentegen, herken je aan de hoeveelheid ramen. Hierdoor wordt een veranda gezien als een aparte ruimte. Als je voor een veranda kiest, kies je écht voor een extra ruimte die je apart van je woning wilt houden.

Alé, apart. Je kan buiten zijn en toch binnen… Voor buitenliefhebbers is een veranda wel écht ideaal! Zelfs in de winter kan je genieten van de natuur.

“Maar wordt mijn veranda niet heet in de zomer?” Geen paniek. Er zijn perfecte oplossingen!

Welke voordelen hebben ze?

Een aanbouw

Bij een aanbouw wordt dat extra stukje voorzien in dezelfde stijl als je hele huis. Wil je je woning vergroten? Liefst zonder dat je ziet dat er een stukje is bijgebouwd? Dan is een aanbouw iets voor jou.

Je woning is en blijft één geheel.

Een veranda

Ben je een natuurliefhebber? Dan moet je écht niet langer twijfelen, dat beloven we je! Of ben je op zoek naar een ontspannende ruimte, waarin je even wegdroomt van de realiteit?

Ook dan: kies voor een veranda! Twijfel je nog? Hier is de kers op de taart!

Uit welke soorten materialen kan ik kiezen voor mijn aanbouw?

Je hebt keuze uit verschillende materialen:

Houtskeletbouw

De populaire houtskeletbouw, zorgt ervoor dat je aanbouw ecologisch en duurzaam wordt. Daarnaast biedt hij je een goede isolatie. Niet onbelangrijk met die hete zomers in aantocht…

Metalen skelet

De industriële look die een metalen skelet met zich meebrengt, zorgt voor een openheid in de ruimte. Voor de afwerking kan je gebruik maken van tegels, stenen, beton, leien,etc. Tot slot is een metalen skelet ook snel geplaatst.

Gemetselde aanbouw

Houtstructuur en industrieel niet je ding? Méér landelijk dan?

Een veranda kopen = Perfect.

Net zoals bij het metalen skelet kan je ook hier je eigen stijl creëren met verschillende tegels of stenen. Deze soort duurt iets langer dan bovenstaande keuze’s. Langs de andere kant: eens het er staat, staat het hé!

En de veranda’s?

Natuurlijk heb je verschillende soorten stijlen in een veranda. En een veranda bestaat meerendeels ook uit glas. Alleen is het niet altijd duidelijk welk soort glas je moet kiezen. Ontdek daarom de verschillende soorten beglazing.

Zit je met je handen in het haar? Wat past er nu perfect bij je woning, welke stijl moet je kiezen,etc. Niet makkelijk hé? Daarom helpen we je écht met véél plezier!